Menu
Vragen en bestellingen via mail aub.
Total

Naalden

Originele naalden zijn meestal gemaakt van gegoten ijzer, dit is goedkoop te produceren, door de vorm van de naalden worden deze in handwerk nogal duur aan uren.

Nadeel van gegoten naalden is: ze kunnen breken en het touwoog slijt.

Merken als Welger en Claas gebruiken aluminium naalden, aluminium is licht maar ook zacht en de touwdoorvoer is dan vaak voorzien van een rolletje.

De merken Borga, Meijer en ook Sipma gebruiken naalden van gezette plaat, dit is originele montage en beslist niet minderwaardig, deze naalden zijn sterk, licht en breken pas bij een redelijke belasting.

 

De non-original naalden die wij leveren zijn meestal van constructiestaal wat door plasmasnijden in vorm is gebracht. Deze naalden zijn beduidend goedkoper dan de originele naalden. Hoe kan dat?  Veel persen uit Nederland en onze buurlanden zijn geëxporteerd naar bijvoorbeeld Polen en Oekraïne, daar  is een vraag ontstaan naar goedkope onderdelen voor de oudere persen, in combinatie met de lage uurlonen is hierdoor weer een markt ontstaan voor verkoop van  imitatie onderdelen.  Op de vraag of deze onderdelen goed zijn antwoord ik dat een groot deel van Europa er naar tevredenheid mee werkt. We hebben diverse buitenlandse leveranciers die vaak gespecialiseerd zijn in een bepaald merk. Het uiterlijk van imitatienaalden is vaak niet 100 % gelijk aan het origineel maar wanneer u beide naalden vervangt zal dit niemand storen.

Sommige veel verkochte naalden zijn ook leverbaar in gegoten vorm, uiterlijk gelijk aan origineel maar goedkoper dan origineel.  Deze komen uit Italië of Griekenland. Vraag gerust indien u dit beter lijkt.

Een ander verhaal zijn de onderdelen uit China, deze verkopen we niet.

Bij het vervangen van naalden is het belangrijk dat u deze afstelt, afstand tot de touwhouder, uitsteek buiten knoperframe, en licht raken van het knoperframe. De afstelling naar de zijkanten is te doen door licht verbuigen wat is toegestaan.  Controleer ook het naaldjuk, vaak is deze verbogen bij naaldbreuk, evenzo de aandrijving van het naaldjuk.  Klachten over niet passen van onze naalden zijn dan ook altijd te wijten aan het naaldjuk of een verkeerd onderdeelnummer.   Naaldjukken voor vele merken kunnen we ook leveren in non-original voor betaalbare prijzen.  Vraag gerust.